Biletomat Festiwale Happysad - Juwenalia Poznań 2016

Festiwale: Happysad - Juwenalia Poznań 2016

Bilety na festiwal

Happysad - Juwenalia Poznań 2016

termin

Nd, 12 czerwca 2016 godz. 19:00

miejsce

Łęgi Dębińskie
Park im.Jana Pawła II, Poznań

organizator

FUNDACJA "JEDEN UNIWERSYTET"

Bilety

Masz wyłączoną obsługę cookies. Włącz obsługę cookies w swojej przeglądarce dla prawidłowej realizacji zamówienia.


Standard

Standard

dostępna do
Śr, 18 maj 2016 23:59

15 PLN

Wyprzedane


Standard

Standard

dostępna do
So, 11 cze 2016 23:59

20 PLN

Wyprzedane







 

📄Happysad na poznańskich Juwenaliach!

The Pineal
La Vita
happysad

Happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej.

Studenci wejście FREE

Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, które sprzedają bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce. W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty. W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty. W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty. Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty. 19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem "Mów mi dobrze". Obecnie album ma status platynowej płyty. W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości. Kolejne wydawnictwo nosi nazwę "Ciepło/Zimno" i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto". Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty. 4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku. W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, we współpracy z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.
Skład zespołu:
Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
gościnnie na koncertach:
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)
"Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)
"Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl!









Zakup biletu na to wydarzenie
wymaga podania hasła

Podaj hasło / Enter the password

OK