Biletomat Bilety na koncerty: Aga Zaryan! Aga Zaryan

Jazz: Aga Zaryan

Bilety na Jazz

Aga Zaryan

termin

Pon, 19 Listopad 2018 godz. 20:00

miejsce

Aula UAM
Wieniawskiego 1, Poznań

organizator

IMPRESARIAT MUZYCZNY „DUO”

Galeria (powiększ)





 

📄Aga Zaryan

Aga Zaryan

Zapraszamy na wyjątkowy koncert Agi Zaryan, który odbędzie się w ramach trasy koncertowej promującej nowy autorski album Artystki.

Muzyka na nowy album została skomponowana do tekstów napisanych po angielsku przez wokalistkę. Dzięki temu kompozycje nabrały osobistego charakteru.

Zaryan dzieli się w nich swoimi emocjam i refleksjami na temat otaczajacej ją rzeczywistości. Autorami kompozycji są wybitni jazzmani: David Dorůžka, Dariusz Oleszkiewicz, Michał Tokaj oraz Marcin Wasilewski. Kilka piosenek skomponowała Aga Zaryan.

W nowym repertuarze oprócz utworów autorskich pojawią się interpretacje utworów Paula Simona czy Stevie’go Wondera. Muzycy, którzy zostali zaproszeni do udziału w płycie i koncertach wspólnie wykreowali nowe brzmienie zespołu.

David Dorůžka - gitary
Pedro Segundo - instrumenty perkusyjne
Sławomir Kurkiewicz - gitara basowa
Michał Tokaj - instrumenty klawiszowe

Koncerty Agi Zaryan to prawdziwa uczta dla ucha i ducha - nie tylko dla fanów jazzu.

https://www.youtube.com/watch?v=eumAnlAFto0

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.

Dyskografia:
2002/2007 - “My Lullaby” – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” – Poczwórna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” – Poczwórna Platynowa Płyta
2010 - “Looking Walking Being” – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” - Platynowa Płyta
2011 - “Księga olśnień” - Złota Płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Podwojna Platynowa Płyta

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl!

Szukasz podobnego wydarzenia w innym miejscu? Sprawdź na stronie: Bilety na koncerty: Aga Zaryan!









Korzystanie z witryny biletomat.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce cookies.