Biletomat Jazz Aga Zaryan

Jazz: Aga Zaryan

Bilety na Jazz

Aga Zaryan

termin

Pon, 19 listopada 2018 godz. 20:00

miejsce

Aula UAM
Wieniawskiego 1, Poznań

organizator

IMPRESARIAT MUZYCZNY „DUO”

Bilety

Używasz Adblocka lub innej wtyczki mogącej blokować złożenie zamówienia. Jeśli napotkasz problemy wyłącz wtyczkę dla prawidłowej realizacji zamówienia.


Strefa III

Strefa III

dostępna do
Pon, 19 lis 2018 10:09

60 PLN

Wyprzedane


Strefa II

Strefa II

dostępna do
Pon, 19 lis 2018 10:09

80 PLN

Wyprzedane


Strefa I

Strefa I

dostępna do
Pon, 19 lis 2018 10:09

110 PLN

Wyprzedane


Galeria (powiększ)





 

📄Aga Zaryan

Aga Zaryan

Zapraszamy na wyjątkowy koncert Agi Zaryan, który odbędzie się w ramach trasy koncertowej promującej nowy autorski album Artystki.

Muzyka na nowy album została skomponowana do tekstów napisanych po angielsku przez wokalistkę. Dzięki temu kompozycje nabrały osobistego charakteru.

Zaryan dzieli się w nich swoimi emocjam i refleksjami na temat otaczajacej ją rzeczywistości. Autorami kompozycji są wybitni jazzmani: David Dorůžka, Dariusz Oleszkiewicz, Michał Tokaj oraz Marcin Wasilewski. Kilka piosenek skomponowała Aga Zaryan.

W nowym repertuarze oprócz utworów autorskich pojawią się interpretacje utworów Paula Simona czy Stevie’go Wondera. Muzycy, którzy zostali zaproszeni do udziału w płycie i koncertach wspólnie wykreowali nowe brzmienie zespołu.

David Dorůžka - gitary
Pedro Segundo - instrumenty perkusyjne
Sławomir Kurkiewicz - gitara basowa
Michał Tokaj - instrumenty klawiszowe

Koncerty Agi Zaryan to prawdziwa uczta dla ucha i ducha - nie tylko dla fanów jazzu.

https://www.youtube.com/watch?v=eumAnlAFto0

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.

Dyskografia:
2002/2007 - “My Lullaby” – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” – Poczwórna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” – Poczwórna Platynowa Płyta
2010 - “Looking Walking Being” – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” - Platynowa Płyta
2011 - “Księga olśnień” - Złota Płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Podwojna Platynowa Płyta

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl!

Szukasz podobnego wydarzenia w innym miejscu? Sprawdź na stronie: Bilety na koncerty: Aga Zaryan!









Zakup biletu na to wydarzenie
wymaga podania hasła

Podaj hasło / Enter the password

OK