Biletomat Koncerty Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

Koncerty: Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

Bilety na koncert

Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

termin

So, 13 lutego 2016 godz. 19:00

miejsce

Centrum Kultury Zamek
Święty Marcin 80/82, 61-001 Poznań

organizator

IMPRESARIAT MUZYCZNY „DUO”

Bilety

Używasz Adblocka lub innej wtyczki mogącej blokować złożenie zamówienia. Jeśli napotkasz problemy wyłącz wtyczkę dla prawidłowej realizacji zamówienia.

Masz wyłączoną obsługę cookies. Włącz obsługę cookies w swojej przeglądarce dla prawidłowej realizacji zamówienia.


Standard I

Standard I

dostępna do
So, 13 lut 2016 16:00

90 PLN

Wyprzedane


Standard II

Standard II

dostępna do
So, 13 lut 2016 16:00

110 PLN

Wyprzedane







 

📄Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

Aga Zaryan

Tego wieczoru artystka zaprezentuje specjalnie przygotowany program z wyborem tematów jazzowych oraz kompozycji z okresu złotej ery jazzu o tematyce miłosnej. W programie nie zabraknie polskich evergreenów. Na gości czeka wyjątkowa uczta muzyczna. Usłyszymy ponadczasowe standardy oraz polskie piosenki w wykonaniu jednego z najbardziej charyzmatycznych głosów jazzu. Podczas koncertu w Poznaniu artystka wystąpi w towarzystwie European Jazz Quartet.

BIOGRAFIA:

Aga Zaryan jest dziś rozpoznawalną w świecie wokalistką, której reputacja sięga od Tokyo do Nowego Yorku. Artystka przybliża współczesnej publiczności to, co najlepsze w jazzie, kontynuując tradycję takich artystów jak Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Jest pierwszą oraz jedyną polską wokalistką, której płyty ukazują się nakładem legendarnej wytwórni Blue Note Records z Manhattanu. Wyróżnia ją indywidualny styl i podejście do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania oraz ciepłym matowym tonem głosu. Wokalistce udało się połączyć ambitne cele artystyczne z umiejętnością dotarcia do szerokiej publiczności, co zaowocowało nagraniem ośmiu albumów.

Koncerty Agi Zaryan słyną z niepowtarzalnego nastroju. Artystka występuje z powodzeniem na niezliczonych polskich oraz zagranicznych scenach, m.in. w renomowanych klubach europejskich i amerykańskich, w Japonii, Chinach, Izraelu, Turcji, Rosji i Islandii. Swój sukces zawdzięcza niezwykłej barwie głosu, charyzmie scenicznej i możliwości współpracy z najznamienitszymi muzykami z Europy oraz Stanów Zjednoczonych.

Dyskografia:

2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Potrójna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta / Róz a Gali
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” A Trribute to Nina Simone & Abbey Lincoln -Platynowa płyta

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl 









Zakup biletu na to wydarzenie
wymaga podania hasła

Podaj hasło / Enter the password

OK