Biletomat Koncerty Poznań Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

Koncerty: Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

Bilety na koncert

Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

termin

So, 13 lutego 2016 godz. 19:00

miejsce

Centrum Kultury Zamek
Święty Marcin 80/82, 61-001 Poznań

organizator

IMPRESARIAT MUZYCZNY „DUO”

Bilety

Używasz Adblocka lub innej wtyczki mogącej blokować złożenie zamówienia. Jeśli napotkasz problemy wyłącz wtyczkę dla prawidłowej realizacji zamówienia.


Standard I

I pula

dostępna do
So, 13 lut 2016 16:00

90 PLN

Wyprzedane


Standard II

I pula

dostępna do
So, 13 lut 2016 16:00

110 PLN

Wyprzedane


Galeria (powiększ)





 

📄Koncert walentynkowy Agi Zaryan pt. “Love Songs”

Aga Zaryan

Tego wieczoru artystka zaprezentuje specjalnie przygotowany program z wyborem tematów jazzowych oraz kompozycji z okresu złotej ery jazzu o tematyce miłosnej. W programie nie zabraknie polskich evergreenów. Na gości czeka wyjątkowa uczta muzyczna. Usłyszymy ponadczasowe standardy oraz polskie piosenki w wykonaniu jednego z najbardziej charyzmatycznych głosów jazzu. Podczas koncertu w Poznaniu artystka wystąpi w towarzystwie European Jazz Quartet.

BIOGRAFIA:

Aga Zaryan jest dziś rozpoznawalną w świecie wokalistką, której reputacja sięga od Tokyo do Nowego Yorku. Artystka przybliża współczesnej publiczności to, co najlepsze w jazzie, kontynuując tradycję takich artystów jak Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Jest pierwszą oraz jedyną polską wokalistką, której płyty ukazują się nakładem legendarnej wytwórni Blue Note Records z Manhattanu. Wyróżnia ją indywidualny styl i podejście do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania oraz ciepłym matowym tonem głosu. Wokalistce udało się połączyć ambitne cele artystyczne z umiejętnością dotarcia do szerokiej publiczności, co zaowocowało nagraniem ośmiu albumów.

Koncerty Agi Zaryan słyną z niepowtarzalnego nastroju. Artystka występuje z powodzeniem na niezliczonych polskich oraz zagranicznych scenach, m.in. w renomowanych klubach europejskich i amerykańskich, w Japonii, Chinach, Izraelu, Turcji, Rosji i Islandii. Swój sukces zawdzięcza niezwykłej barwie głosu, charyzmie scenicznej i możliwości współpracy z najznamienitszymi muzykami z Europy oraz Stanów Zjednoczonych.

Dyskografia:

2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Potrójna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta / Róz a Gali
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” A Trribute to Nina Simone & Abbey Lincoln -Platynowa płyta

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl 









Zakup biletu na to wydarzenie
wymaga podania hasła

Podaj hasło / Enter the password

OK