Biletomat Bilety Kolekcjonerskie Król

Koncerty: Król

Bilety na koncert

Król

termin

So, 07 Kwiecień 2018 godz. 21:00

miejsce

Scena na Piętrze
ul. Masztalarska 8, 61-767 Poznań

organizator

All In Poznań

Bilety


Standard (siedzące)

I PULA

dostępna do
Pt, 16 luty 2018 01:41

35 PLN

Wyprzedane


Standard (siedzące)

II PULA

dostępna do
Pt, 06 kwie 2018 23:59

40 PLN

Wyprzedane


Galeria (powiększ)





 

📄Król zagra w Poznaniu!

Błażej Król - wokal, gitara
Iwona Król - instrumenty klawiszowe, wokal
Thomas Fietz - perkusja, elektronika

Zapraszamy na koncert KRÓLA promujący nowy album "Przewijanie na podglądzie" który ukaże się 16 marca.

FB: https://www.facebook.com/events/220268545215483/

Koncert w składzie:
Błażej Król - wokal, gitara
Iwona Król - instrumenty klawiszowe, wokal
Thomas Fietz - perkusja, elektronika

Błażej Król to jeden z najbardziej utytułowanych muzyków i tekściarzy młodego pokolenia.
Pierwszy album UL/KR (duetu z Maurycym Kiebzakiem Górskim) wzbudził entuzjazm i został okrzyknię ty przez dziennikarzy muzycznych koncernu „Agora” - „Płytą Roku 2012”. Pozytywne recenzje ukazały się także w tygodnikach „Newsweek”, „Przekrój”, w pismach branżowych, zapewniając czołową pozycję w rankingach najważniejszych płyt wydanych w Polsce, w kategoriach muzyki alternatywnej, elektronicznej, czy indie rockowej.
Rok 2015 za albumy sygnowane „Król” przyniósł prestiżowe nagrody: Nagrodę artystyczną miasta Torunia im. Grzegorza Ciechowskiego, oraz nominację do Paszportów Polityki. W uzasadnieniu nominacji czytamy: Album „Wij” opisywaliśmy w POLITYCE jako pełen paradoksów: chłodny, a zarazem romantyczny, syntetyczny w brzmieniach, a zarazem naturalny w ekspresji… Jego znakiem rozpoznawczym stała się oszczędna forma bardzo krótkich piosenek, w których ważną rolę gra pojedyncze słowo, skojarzenie, przenośnia, każda fraza, dźwięk i pauza. („Polityka” 8.12.2015). W 2016 roku Błażej Król został uhonorowany gorzowską Nagrodą im. Janusza Słowika a rok później również Nagrodą Kulturalną Prezydenta Miasta Gorzowa Wielkopolskiego – Motylem.
Król ze swoim zespołem wystąpił na wielu największych festiwalach i wydarzeniach muzycznych w Polsce, m.in. Open’er Festival, Off Festiwal, Męskie Granie, Tauron Nowa Muzyka, Springbreak i wielu innych.
Autor muzyki i tekstów, lider zespołów:

UL/KR 2011-2013
BANGELIZ 2012 -
DWUTYSIĘCZNY 2013 -
KRÓL 2013 -
LAUDA 2015 -
KOBIETA Z WYDM 2016 –

Dyskografia
UL/KR, 2012
UL/KR „AMENT”, 2013
DWUTYSIĘCZNY „JEDWABNIK” 2013
KRÓL „NIELOT”, 2014
KRÓL „WIJ”, 2015
KRÓL „PRZEZ SEN”, 2016
LAUDA „GENNIN”, 2015
KOBIETA Z WYDM „BENTAL”, 2017

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl!

Szukasz podobnego wydarzenia w innym miejscu? Sprawdź na stronie: Bilety Kolekcjonerskie









Korzystanie z witryny biletomat.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce cookies.