Biletomat Koncerty Król

Koncerty: Król

Bilety na koncert

Król

termin

So, 07 kwietnia 2018 godz. 21:00

miejsce

Scena na Piętrze
ul. Masztalarska 8, 61-767 Poznań

organizator

All In Poznań

Bilety

Używasz Adblocka lub innej wtyczki mogącej blokować złożenie zamówienia. Jeśli napotkasz problemy wyłącz wtyczkę dla prawidłowej realizacji zamówienia.

Masz wyłączoną obsługę cookies. Włącz obsługę cookies w swojej przeglądarce dla prawidłowej realizacji zamówienia.


Standard (siedzące)

Standard (siedzące)

dostępna do
Pt, 16 lut 2018 01:41

35 PLN

Wyprzedane


Standard (siedzące)

Standard (siedzące)

dostępna do
Pt, 06 kwi 2018 23:59

40 PLN

Wyprzedane







 

📄Król zagra w Poznaniu!

Błażej Król - wokal, gitara
Iwona Król - instrumenty klawiszowe, wokal
Thomas Fietz - perkusja, elektronika

Zapraszamy na koncert KRÓLA promujący nowy album "Przewijanie na podglądzie" który ukaże się 16 marca.

FB: https://www.facebook.com/events/220268545215483/

Koncert w składzie:
Błażej Król - wokal, gitara
Iwona Król - instrumenty klawiszowe, wokal
Thomas Fietz - perkusja, elektronika

Błażej Król to jeden z najbardziej utytułowanych muzyków i tekściarzy młodego pokolenia.
Pierwszy album UL/KR (duetu z Maurycym Kiebzakiem Górskim) wzbudził entuzjazm i został okrzyknię ty przez dziennikarzy muzycznych koncernu „Agora” - „Płytą Roku 2012”. Pozytywne recenzje ukazały się także w tygodnikach „Newsweek”, „Przekrój”, w pismach branżowych, zapewniając czołową pozycję w rankingach najważniejszych płyt wydanych w Polsce, w kategoriach muzyki alternatywnej, elektronicznej, czy indie rockowej.
Rok 2015 za albumy sygnowane „Król” przyniósł prestiżowe nagrody: Nagrodę artystyczną miasta Torunia im. Grzegorza Ciechowskiego, oraz nominację do Paszportów Polityki. W uzasadnieniu nominacji czytamy: Album „Wij” opisywaliśmy w POLITYCE jako pełen paradoksów: chłodny, a zarazem romantyczny, syntetyczny w brzmieniach, a zarazem naturalny w ekspresji… Jego znakiem rozpoznawczym stała się oszczędna forma bardzo krótkich piosenek, w których ważną rolę gra pojedyncze słowo, skojarzenie, przenośnia, każda fraza, dźwięk i pauza. („Polityka” 8.12.2015). W 2016 roku Błażej Król został uhonorowany gorzowską Nagrodą im. Janusza Słowika a rok później również Nagrodą Kulturalną Prezydenta Miasta Gorzowa Wielkopolskiego – Motylem.
Król ze swoim zespołem wystąpił na wielu największych festiwalach i wydarzeniach muzycznych w Polsce, m.in. Open’er Festival, Off Festiwal, Męskie Granie, Tauron Nowa Muzyka, Springbreak i wielu innych.
Autor muzyki i tekstów, lider zespołów:

UL/KR 2011-2013
BANGELIZ 2012 -
DWUTYSIĘCZNY 2013 -
KRÓL 2013 -
LAUDA 2015 -
KOBIETA Z WYDM 2016 –

Dyskografia
UL/KR, 2012
UL/KR „AMENT”, 2013
DWUTYSIĘCZNY „JEDWABNIK” 2013
KRÓL „NIELOT”, 2014
KRÓL „WIJ”, 2015
KRÓL „PRZEZ SEN”, 2016
LAUDA „GENNIN”, 2015
KOBIETA Z WYDM „BENTAL”, 2017

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl!

Szukasz podobnego wydarzenia w innym miejscu? Sprawdź na stronie: Bilety Kolekcjonerskie









Zakup biletu na to wydarzenie
wymaga podania hasła

Podaj hasło / Enter the password

OK