Biletomat Koncerty Łódź Zakopower

Koncerty: Zakopower

Bilety na koncert

Zakopower

termin

Nd, 07 lutego 2016 godz. 20:00

miejsce

Klub Wytwórnia
ul. Łąkowa 29, 90-554 Łódź

organizator

Toya Studios Sp. z.o.o.

Bilety

Używasz Adblocka lub innej wtyczki mogącej blokować złożenie zamówienia. Jeśli napotkasz problemy wyłącz wtyczkę dla prawidłowej realizacji zamówienia.


Standard

I pula

dostępna do
So, 06 lut 2016 23:59

40 PLN

Wyprzedane

Standard

I pula

dostępna do
So, 06 lut 2016 23:59

35 PLN

Wyprzedane


Standard

II Pula

dostępna do
Nd, 07 lut 2016 15:00

45 PLN

Wyprzedane

Standard

II Pula

dostępna do
Nd, 07 lut 2016 15:00

40 PLN

Wyprzedane


Galeria (powiększ)





 

📄Zakopower w Klubie Wytwórnia!

Zakopower
Sebastian Karpiel Bułecka głos, skrzypce, dudy podhalańskie, fujara słowacka,
Bartek Kudasik głos, altówka;
Wojciech Topa głos, skrzypce;
Józef Chyc głos, basy podhalańskie;
Piotr Rychlec instrumenty klawiszowe;
Łukasz Moskal głos, perkusja;
Tomek Krawczyk gitara elektryczna;
Michał Trąbski gitara basowa
Dominik Trębski trąbka

Zakopower – folkowa dusza w rockowym ciele. Tak w skrócie można scharakteryzować zespół Sebastiana Karpiela-Bułecki, który na początku 2016 roku wystąpi na scenie Wytwórni.

BILETY ULGOWE PRZYSŁUGUJĄ:

Posiadaczom Karty Klubu Wytwórnia
Posiadaczom Karty Selgros Partner
Posiadaczom Elektronicznej Migawki MPK
Posiadaczom Karty Młodzi w Łodzi

Jedna karta umożliwia zakup dwóch biletów ulgowych na jedno wydarzenie.
Należy okazać kartę upoważniającą do otrzymania zniżki przy wejściu na koncert.


Z jednej strony Zakopower jest wierny korzeniom, z drugiej czerpie ze współczesnych muzycznych nurtów. Cichym bohaterem zespołu jest Mateusz Pospieszalski, kompozytor i producent nagrań Zakopower, a twarzą i niepodrabialnym głosem Sebastian Karpiel-Bułecka. Na ten duet nie ma mocnych.

Zespół ma tysiące fanów, dzięki którym regularnie grywa około 100 koncertów rocznie. Pozycja Zakopower umacnia się również na europejskiej scenie World Music. Zespół zagrał na prestiżowych europejskich festiwalach: w Ostrawie, Rudolstad, Eurocultured w Manchesterze, w Petersburgu oraz na węgierskim Sziget Festiwal.

Zakopower odwiedził podczas tras klubowych również: Indie, Maroko, Węgry, Włochy, Niemcy, Chorwację, Belgię , Litwę, Białoruś , Ukrainę , Rosję, USA, Kanadę, Wielką Brytanię i Chiny.

Zespół zadebiutował na polskim rynku muzycznym płytą „Music Hal” wydaną w 2005 roku. Znakomite kompozycje Mateusza Pospieszalskiego w nowatorskim, energetycznym wykonaniu zostały entuzjastycznie przyjęte przez publiczność i docenione przez jurorów wielu festiwali muzycznych.

Druga płyta zespołu „Na siedem” (2007) rozeszła się w nakładzie ponad 600.000 egzemplarzy. Gościnnie zagrał, zafascynowany twórczością Zakopower, Nigel Kennedy. Za tę płytę Zakopower dostał Fryderyka w kategorii Album roku Etno/Folk. Niedługo później osiągnął kolejny wielki sukces, wygrywając 45. Festiwal w Opolu.

2011 rok stał pod znakiem długo wyczekiwanego albumu – „Boso”. Pierwszy singiel „Boso” zdobył najwięcej głosów publiczności, a tym samym tytuł Złotej Superpremiery na 48. Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu.

Singiel zawładnął również listami przebojów większości rozgłośni radiowych w Polsce, a cała płyta osiągnęła status potrójnej platyny. Rok później album „Boso” zyskał również uznanie w oczach Akademii Fonograficznej, która nagrodziła go trzema Fryderykami.

Wydawnictwem specjalnym jest „Kolędowo”, gdzie na CD i DVD oprócz powszechnie znanych kolęd zaaranżowanych po zakopowerowsku, można usłyszeć pastorałki ludowe, które gra się jedynie na Podhalu.

Ostatni, czwarty album studyjny „Drugie pół” to zderzenia kwartetu góralskiego, wspieranego energią Zakopower, z klasycznymi instrumentami smyczkowymi. Efekty tego zderzenia poznamy podczas styczniowego koncertu w Wytwórni.

Skład zespołu:
Sebastian Karpiel Bułecka głos, skrzypce, dudy podhalańskie, fujara słowacka,
Bartek Kudasik głos, altówka;
Wojciech Topa głos, skrzypce;
Józef Chyc głos, basy podhalańskie;
Piotr Rychlec instrumenty klawiszowe;
Łukasz Moskal głos, perkusja;
Tomek Krawczyk gitara elektryczna;
Michał Trąbski gitara basowa
Dominik Trębski trąbka

Nagrody:
2005 – Superpremiera - Opole Festiwal
2005 – Sopot TopTrendy Festiwal
2008 – Superpremiera - Opole Festiwal
2008 – Fryderyk, Album roku Etno/Folk
2011 – Superpremiera - Opole Festiwal
2012 – Bestseller Empiku dla Najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce w 2011r.
2012 – 3 nagrody Akademii Fonograficznej Fryderyk – Grupa Roku, Album roku Folk/Muzyka Świata, Piosenka roku – „Boso”
2012 – Super Jedynki (SuperArtysta dla S. Karpiela Bułecki, SuperPrzebój za utwór Boso)

Dyskografia:
Music Hal (cd), 2005 Złota Płyta
Na siedem (cd), 2008 Złota Płyta
Koncertowo (dvd), 2009 Złota Płyta
Boso (cd), 2011 Potrójna Platynowa Płyta
Kolędowo (cd i dvd), 2013 Złota Płyta
Drugie pół (cd), 2015

Zamów bilety już teraz na Biletomat.pl 

Szukasz podobnego wydarzenia w innym miejscu? Sprawdź na stronie: Bilety na koncerty Zakopower









Zakup biletu na to wydarzenie
wymaga podania hasła

Podaj hasło / Enter the password

OK