Description
Filip Malinowski - Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chawst Prast, w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Wiosna to idealny czas aby …
Filip Malinowski - Prezes Fundacji Zdrowego Życia, organizator licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym i właściciel znanej toruńskiej restauracji Chawst Prast, w pierwszej części spotkania zabierze nas na nadwiślańskie łąki.
Wiosna to idealny czas aby wyruszyć na spacer w poszukiwaniu młodych roślin. My będziemy zbierać m.in.: pokrzywy, korzenie wiesiołka, podagrycznik, które staną się składnikami potraw przygotowywanych w drugiej części warsztatów. Zupa z kiszonego barszczu, pyzy z pokrzywami a na deser… racuchy!
Gotować będziemy na naszej zabytkowej, murowanej kuchni opalanej drewnem.
Koszt udziału: 150 zł, kolejne osoby z rodziny 120 zł, liczba miejsc ograniczona.